viernes, 14 de septiembre de 2012

CASA TUREGANO (1988) . Alberto Campo Baeza




La casa va ser el resultat d'un concurs convocat pels propietaris entre els seus amics arquitectes. La situació topogràfica, a mig vessant, el compliment rigorós de les ordenances i la màxima economia es van resoldre en una blanca i cúbica "cabanya" de dimensions 10 x 10 x 10 m. La planta es divideix en dues: la meitat nord, amb la zona servidora, i la meitat sud, amb els espais servits.
 
En la meitat servida se situen els espais d'estar i menjador, amb doble altura, i l'estudi en la part més alta. L'estudi es bolca sobre el menjador i aquest sobre l'estar produint un espai diagonal de triple altura.
 
 
 
 
 El caràcter cúbic d'aquesta blanca cabanya, és accentuat per les fustreies exteriors que queden enrasades amb la resta de la  façana, i pel color blanc amb que tot es resol en ella i que li dona unitat al conjunt. La Llum, tema central d'aquesta casa, en el seu recorregut est-sud- oest, va sent recollida i atrapada per finestrals i talls, convertint-se, en el seu moviment, en protagonista espacial d'aquest projecte. Es tracta d'un espai diagonal travessat per una llum diagonal.
 
 
 
 
 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario