viernes, 15 de febrero de 2013

THE FALLINGWATER, La Casa de la Cascada


 
 
 

Possiblement una de les obres més conegudes del segle XX. Construïda entre 1935-1939 per l'arquitecte Frank Lloyd Wright, sobre el riu Bear Run.

En aquesta casa Wright va aconseguir una relació molt íntima entre l'arquitectura i la natura que l'envolta. En cada part de la casa es glorifica l'entorn que forma part de la vida diària dels seus habitants.

La casa va ser dissenyada com a residència d'estiu de la família Kaufmann. Conta un dels treballadors de Wright que l'arquitecte va dissenyar els esbossos de la casa en només 2 hores, després de uns mesos sense treballar en el projecte i al rebre la notícia de la visita imminent del client.

L'habitatge disposa de dos plantes. La planta inferior i principal ofereix vistes en tres direccions amb terrasses que volen per damunt del riu que travessa la casa. En la planta superior es situen els dormitoris i l'estudi.

 
 


 

Tots els elements horitzontals que conformen les diferents plantes i terrasses volades estan realitzats amb formigó, mentre que els elements verticals, que travessen les diferents plantes, estan realitzats amb pedra treta de la zona on s'ubica la construcció.
 
 
 
 
 
 
 


 No hay comentarios:

Publicar un comentario